Zoeken
Resultaat
Gevonden: 107

Clubkampioenschap EIJV 2023-02-19
Uitslagen IZ01
Clubkampioenschap 2016
Start Deventer en Zaaltraining
Van Benthem competitie 2015 Apeldoorn
Gesponsorde links
Inline skate wedstrijden

WEDSTRIJDEN

De EIJV rijdt mee in de Mijntencompetitie, maar we organiseren vanaf 2014 ook geregeld interne wedstrijden op onze baan om te meten en te weten hoe snel je rijdt. Bij de Mijnten competitie kun je ook meedoen op een zogenaamde daglicentie (€5,00, max. 3 keer per jaar) en met een ter plaatse gehuurde transponder (bij P2 of hoger). Zorg wel dat je die dag op tijd bij het wedstrijdsecretariaat bent want er is vaak maar een beperkt aantal transponders beschikbaar. Wil je vaker deelnemen aan inline-skatewedstrijden, dan heb je nodig:

1. een lidmaatschap van de EIJV (dat zal al wel geregeld zijn...)

2. een wedstrijdlicentie bij de KNSB

3. een transponder voor de tijdwaarneming

Je licentie vraag je persoonlijk rechtstreeks aan bij de KNSB (zie knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie). Er is sinds kort één licentie voor alle wedstrijddisciplines binnen de KNSB. De wedstrijdlicentie is 1 jaar (365 dagen) geldig. De transponder kan geregeld worden via de trainer Sandra van Aken. Het voordeligst is om er een te huren. Dit kost € 25,00 per seizoen en kan bij de EIJV of via de Mijntencompetitie. Een transponder is nodig bij de categorieën P2 en hoger. De trainers willen van de deelnemende wedstrijdrijders voorafgaand aan de Mijntencompetitie de volgende gegevens graag hebben:

1. Naam (die zal wel bekend zijn)

2. Geboortedatum

3. Transpondernummer en

4. Beennummer (die je krijgt via de KNSB bij een wedstrijdlicentie)

Zij geven dit  aan de Mijnten wedstijdleiding door voordat de competitie begint. Je bent dan al geregistreerd in het tijdensysteem voordat de eerste wedstijd begint.

WAT KOST DAT ALLEMAAL?

Jaarlijks betaal je zelf aan de KNSB voor de wedstrijdlicentie. De prijzen staan op de site van de KNSB. Daarnaast betaal je éénmalig de inschrijving voor de Mijntencompetitie (€10 per seizoen) en de kosten voor de transponderhuur (€25,00 per seizoen). Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je verenigingskleding van de EIJV moet huren of kopen (zie verder).

WAT MOET IK AAN?

Het liefst ziet de EIJV dat je in een EIJV-wedstrijdpak rijdt. Deze kun je huren of kopen via de EIJV (zie website www.eijv.nl). Zorg dat je dit rond de start van het seizoen geregeld hebt, meestal hebben we ronde de eerste trainingsweek een kledingavond op de donderdagtraqining. Nieuwe licentiehouders ontvangen éénmalig van de KNSB een gratis rug-/beennummerset. Deze moeten op het pak genaaid worden. Let op: wanneer je bij een wedstrijd zonder rug/beennummers aan de start verschijnt, dan ben je niet startgerechtigd en mag je niet deelnemen. Daarnaast is een helm verplicht en raadt de EIJV en de wedstrijdleiding handschoenen en elleboog- en kniebeschermers aan. Deze beschermers mogen geen harde, uitstekende delen hebben om verwondingen aan mederijders te voorkomen. Het wil daarnaast ook nog wel eens koud zijn tijdens de wedstrijden en soms sta je lang te wachten. Draag daarom een ritsbroek die je makkelijk aan en uit trekt en zorg dat je warme kleding bij je hebt. De wielgrootte is gemaximeerd per categorie

Categorie 

Max wielgrootte

 P4 t/m P2

90 mm

 P1, Kadetten

100 mm

Junior A, B, Senioren, Masters

110 mm

IN WELKE CATEGORIE ZIT IK?

De indeling vindt plaats op geboortejaar

Leeftijd 

categorienaam

code heren 

code dames 

Geboren

 6 t/m 7

Pupillen 4

HP4

DP4

in 2008 of later

 8 t/m 9

Pupillen 3

HP3

DP3

in 2006 en 2007

10 t/m 11

Pupillen 2

HP2

DP2

in 2004 en 2005

12 t/m 13

Pupillen 1

HP1

DP1

in 2002 en 2003

14 tm 15

Kadetten

HKA

DKA

in 2000 en 2001

16 tm 17

Junioren B

HJB

DJB

in 1998 en 1999

18 t/m 19

Junioren A

HJA

DJA

in 1996 en 1997

20 t/m 39

Senioren

HSC, HSB, HSA

DSA

in 1995 en eerder

40+

Masters

M40, M50, M60

 

in 1975 en eerder

 

Tot nu toe hebben wij alleen jeugdwedstrijdrijders en ik zal dan ook alleen de voor de jeugd relevante indeling beschrijven. Voor de wedstrijdcategorieën Pupillen 2, 3 en 4 worden regionale wedstrijden georganiseerd. Als Pupil 1, Kadet en Junior B kun je deelnemen aan verschillende regionale competitiewedstrijden, maar ook aan landelijke KNSB-wedstrijden. De EIJV rijdt in 2015 net als in 2013 en 2014 de Mijntencompetitie, maar je mag alle skeelerwedstrijden in Nederland rijden met je skeelerlicentie.

HOE VERLOOPT ZO’N DAG?

De categorieën P4 t/m P2 zitten in de ochtend van 9:30 tot 12 uur, de categorieën vanaf P1 zitten vaak na 12.00 uur. Je moet je minimaal een half uur voor de start aanmelden bij de inschrijf- en/of jurytent. De exacte tijden en overige relevante info vind je via www.inlineskatenmiddennederland.nl, een paar dagen voor de wedstrijd. Let hier op! We rijden indien mogelijk vaak gezamenlijk naar de wedstrijden: meerdere volwassenen en kinderen in één auto. Uiteraard ben je hier vrij je eigen plan te trekken, maar mocht je een of meerdere plekken over hebben neem dan contact op met andere leden die ook wedstrijden rijden om te vragen of ze willen meerijden. We willen hier geen ingewikkeld betaalsysteem op loslaten en hopen erop dat iedereen een of meerdere keren vervoer wil regelen. We nemen vaak een EIJV-partytent mee om op het terrein een plek te hebben waar iedereen zijn spullen kan bewaren en even kan zitten (zelf stoeltjes mee!). Zorg wel zelf voor je eten en drinken! Tijdens de wedstrijd is meestal een coach van de EIJV aanwezig. Er wordt een klassement bijgehouden over alle wedstrijden in de competitie. Je moet wel een minimaal aantal wedstrijden hebben gereden om in het eindklassement mee te doen. De puntentelling is wat raar, maar dat leggen we je wel uit tijdens de wedstrijden. Ook zijn er speciale wedstrijdsoorten zoals tijd, inline, marathon, relay, flying lap. Ook dat wordt goed uitgelegd tijdens de wedstrijddag, zowel door de coaches als door de juryleden. Belangrijkste doel is dat iedereen een leuke wedstrijddag heeft.