Zoeken
Resultaat
Gevonden: 107

GRAAG AANMELDEN SEIZOENSWISSEL
Aanschaf wedstrijdkaarten
24Kika - EIJV
Jillis Hulleman en Marit van Beijnum actief op NK skeeleren in Ommen
EIJV neemt deel aan 24KiKa “skaten tegen kanker” - vandaag in Biddinghuizen
24Kika - EIJV
EIJV steunt stichting Kika met deelname aan 24 uur skeelerevenement

Op vrijdag 4 September deden 2 EIJV teams mee aan het KIKA24 skeelerevenement. 24 uur aaneengesloten skeeleren voor stichting Kika.

Het evenement begon op vrijdagmiddag om 3 uur in Biddinghuizen, op de baan van FlevonIce. Op deze bijzondere ijsbaan gaan de EIJV leden elke week wel een keer schaatsen maar deze keer werd de baan gebruikt voor het skeelerevenement. Helaas hadden de weergoden hun ook ook Biddinghuizen laten vallen en viel er de hele middag bijzonder veel regen. De deelnemers lieten zich hier niet door uit het veld slaan en draaiden gestaag hun rondjes.

De teams bestaan uit 5 skeeleraars waarvan er steeds 1 in de baan moet zijn. Voor de EIJV kwam er een jeugdteam uit met: Lotte Herikhuizen, Chaim Boer, Bauke van Beek, Lars van Bemmel en Fleur Koopman. Het seniorenteam bestond uit: Frits van der Kolk, Hans Koopman, Peter Boer, Hans Silvis en Dick Lakerveld.

Na 4 uur skeeleren besloot de organisatie dat de omstandigheden te bar waren en de risicos te groot om de hele nacht door te gaan. De race werd stilgelegd tot de volgende ochtend 7 uur. Dit gaf de begeleiding de gelegenheid om op en neer huis te rijden en veel natte kleding te drogen terwijl de rijders in hun tent konden slapen. Toen het licht werd werd duidelijk hoeveel regen er gevallen was. De hele camping was een grote modderpoel geworden.

Voor de rijders werd het nog een lange zware dag met wind, buien, maar ook prachtige hollandse luchten en felle zonnestralen. Bij het eindsignaal op zaterdag om 15.00 uur was iedereen uitgeput maar tevreden en werd de alcohol vrije champagne opengemaakt. Onder het genot van een glaasje prik, een mooie toespraak van de teamcaptain en lovende woorden van de vice-voorzitter van het bestuur werd unaniem besloten dat we volgend jaar weer meedoen.

KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam, UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen, ErasmusMC – Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, VU medisch centrum in Amsterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht.