Zoeken
Resultaat
Gevonden: 107

Maandagavond trainingen - aanvangstijdstip !
Fotoverslag Inzell ATB training
verslag La Chouffe Classic Wielertocht
Marit van Beijnum plaatst zich voor Nederlandse kampioenschappen
Sander Keijzer verzorgde MTB clinic voor wedstrijdploeg namens Maxstein
verslag La Chouffe Classic Wielertocht
9 eijv-ers reden mee in de 2015 editie van de La Chouffe classic, een van de mooiste wielertochten in de Belgische Ardennen.

De La Chouffe classic is één van de mooiste fietstochten in de Ardennen. Dit jaar deden voor negen EIJV leden mee aan deze prachtige tocht. Jan Vellinga, Jim Visschers, Martin de Wit, Hayco Frielink, Piet Bussing en ondergetekende waren vrijdags al naar het gezellige Houffalize gereden om de nacht op de camping door te brengen.

De rest van de ploeg, bestaande uit Arris van Deelen, Cor van Kessel en Albert Fleer is zaterdagochtend rond half vijf s'ochtends vertrokken. Verder waren Maas van den Hul en William van Kessel als "introducees" meegereisd. Om half 8 troffen we elkaar bij de goed georganiseerde start. Binnen een paar minuten hadden we onze kaderplaatjes ontvangen. Met deze plaatjes wordt ook de tijd geregistreerd op de 4 zwaarste cols van het parcours. Op de website van de ronde kan je op startnummer zoeken en de tijden terugvinden. Omdat een aantal eijv-ers ook gebruik maakt van Strava kan je ons nu ook daar terugvinden op de Haussire, de zwaarste col van het parcours, en naar verluidt, ook de zwaarste col van belgie.

Er zijn drie parcoursen van respectievelijk 80, 120 en 180 km. Je kunt onderweg nog keizen en dat is altijd lastig. Uiteindelijk reden Arris, Piet, Hayco en Jan de 120 km en de anderen de 180km. Bij de langste afstand horen maar liefst 17 beklimmingen en het is een ware slijtageslag. De onderlinge strijd op de beklimmingen is altijd sportief en dit jaar ging het vooral tussen Jim, Cor en Martin.

Bij de La Chouffe zit het venijn in de staart. Als je het dorp na 174 km binnenrijdt en de finish in zicht krijgt is er nog één col te gaan, de Rue de la Roche. Deze supersteile straat is een uitdaging waar sommigen dan ook niet meer aan beginnen. De famile Visschers presteerde er zeer widdelend. Jim was als snelste van de EIJV boven, terwijl ik er als enige EIJV-er niet meer aan begon. Na de finish is er uiteraard bier op het Terras. De campingploeg is nog gebleven voor Pizza zodat we uiteindelijk rond 11 uur zaterdagavond weer thuis waren.

Wie nieuwsgierig is kan een foto-impressie op de website van de La Chouffe bekijken. En voor wie echt nieuwsgierig is, is er volgend jaar weer een kans want deze tocht zetten we volgend jaar weer op de kalender!