Zoeken
Resultaat
Gevonden: 107

Marit van Beijnum plaatst zich voor Nederlandse kampioenschappen
Sander Keijzer verzorgde MTB clinic voor wedstrijdploeg namens Maxstein
Veluwe Vallei Skeelertocht 2015 succesvol verlopen
Geen trainingen op hemelvaartsdag
Zaterdag 9 mei a.s.: Veluwe Vallei Skeeler Tocht 2015
Veluwe Vallei Skeelertocht 2015 succesvol verlopen
Een verslag van de organisatie door Frits van der Kolk

Veluwe-Vallei SkeelerTocht 9-5-2015.

 

De 3e editie van de Veluwe Vallei Skeelertocht werd dit jaar niet geplaagd door regen. na een Half jaar voorbereidingen was het dan zover, de laatste 10 dagen waren voor de organisatie erg druk maar alles was toch op tijd geregekd. Maar de weersverwachtingen gaven nu niet bepaald rust, en lang zag het er naar uit dat het de zaterdag weer zou regenen en de dagen ervoor en erna juist beter zouden zijn.

Uiteindelijk moesten Piet en de weersites hun verwachting bijstellen en werd het het een dag met eerst bewolking  en later best veel zon. Echt een dag om buiten te zijn! Er stond nog wel een stevig windje, wat nogg wel enkele skeeleraars heeft doen besluiten om maar niet te komen. Deelnemers kwamen soms van ver buiten de regio, bijvoorbeeld uit Amsterdam.

 

 

Waarschijnlijk was de stevige wind wel de reden dat er niet veel rijders Route 3 “Binnenveld-De Kraats” hebben gereden, op deze route waar er lange stukken van soms 4.5 km pal tegen de wind in gereden moest worden, er zijn hier 13 rijders langs gekomen. Die mogen extra trots zijn op deze prestatie.

De deelnemers hadden het natuurlijk wel even over de wind, maar dan komen er toch heel veel positieve reacties: ze waren zeer tevreden over de organisatie, de routes waren goed uit gezet en het waren mooie routes met veel afwisseling. Op de verzorgingposten, werden ze ook goed in de watten gelegd. hier konden de Skeeleraars wat eten en/of te drinken krijgen. Er waren krentenbollen, Bananen en Extran te verkrijgen, tevens kon ook even gerust worden en er werd bij gepraat. Je denkt nu, van wat moet er nu bij gepraat worden, maar soms treffen Skeeleraars elkaar onderweg en rijden met elkaar op omdat ze het zelfde tempo rijden, zo komt het voor dat er 2 onbekenden een leuke tocht met elkaar rijden.

De Veluwe-Vallei SkeelerTocht heeft 4 routes met een totale lengte van 111 km, deelnemers konden zelf combineren met de verschillende routes, ook kon er 1 route gereden worden, routes 1 en 3 liggen ten zuiden van Ede in het Vallei gebied, routes 2 en 4 liggen ten noorden van Ede, in het Veluwe gebied. 

Voor de Jeugdige deelnemers was er 2 keer een kidstoer georganiseerd met een lengte van 5 km, wat als positief werd ervaren door de deelnemers. Er werd ook een korte route gereden met jeugdige Skeeleraars met wat meer ervaring, dit onder begeleiding van volwassen/ervaren clubleden, dit gaan we volgend jaar zeker weer doen.

Er hebben in totaal 74 skeeleraars aan de tocht deel genomen, Route 1: 48 doorkomsten, Route 2: 56 doorkomsten, Route 3: 13 doorkomsten, en Route 4: 30 doorkomsten. In totaal werd er door de skeeleraars 3647 km gereden. 

We mogen als organisatie terug kijken op een geslaagd dag, zonder ongelukken, met goed weer en deelnemers die moe maar met tevreden gevoel naar huis gingen met veel positieve reactie. 

Deze dag was niet mogelijk geweest, zonder de vele vrijwilligers, uitzetters en vrijwilligers op de posten, kantinemedewerkers, begeleiders Jeugd en EHBOers, we zijn iedereen daar zeer dankbaar voor en hopen volgens jaar weer een beroep deze vrijwilligers te kunnen doen in wat voor vorm dan ook.

Ook zijn we de Sponsoren erg dankbaar voor hun steun, een niet nader te noemen groenteboer uit Veenendaal, Kelderman Bouw uit Ede, een bakkerij die ook niet genoemd wil worden en FrieslandCampina Riedel BV.

Ook bedankt , Fam Boender de hoek Goorsteeg/krommesteeg,  de zorgboerderij de Hooilanden aan de Slagsteeg, en de Fam v d Ka aan het Singlerpad in Barneveld, en bouwbedrijf Kelderman aan de Zuiderkade, waar we de  verzorgingsposten mochten opbouwen bedankt voor de gastvrijheid. Ook het bestuur van de EIJV bedankt voor het vertrouwen en de ondersteuning en meedenken.

De fotos komen o.a. van de reportage van Evelien Korlaar